Rödbetor i ugn
45 min
Buffé
Tillbehör
•
Rödbetor - eller snarare alla betor- blir söta och goda när de tillagas i ugn. Vi tillsätter honung, smulad vitost, färsk rosmarin och hackade pistegnötter. Smakerna passar underbart fint ihop. Dessa betor är perfekta att servera på buffé, eller som tillbehör till grillat, kyckling eller till en matig sallad.
Ingredienser
|
Rödbetor, eller blandade betor
|
1 kg |
|---|---|
|
Olivolja
|
4 msk |
|
Flingsalt
|
|
| 150 g | |
|
Färsk rosmarin
|
1 kvist |
|
Flytande honung eller lönnsirap
|
4 msk |
|
Valnötter eller pistagenöt
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
484 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 9,9 % | 11,8 g |
| Fett: | 54 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 36,1 % | 43 g |