Röd linssallad med kardemumma och brynt smörvisp

Röd linssallad med kardemumma och brynt smörvisp

45 min
Läcker linssallad på röda linser, rotselleri, kardemumma och färsk bladpersilja. Servera salladen tillsammans med brynt smörvisp och krispiga grönkålschips.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och skär rotsellerin i ½ cm små tärningar.
  • Fräs schalottenlök, vitlök och kardemumma i smöret i en kastrull.
  • Tillsätt linser och buljong och sjud försiktigt tills linserna är mjuka med en kärna i mitten. Dra av från värmen och låt linserna svalna.
  • Koka sellerin mjuk i saltat vatten och sila av. Sila av eventuell vätska från linserna.
  • Blanda linserna med rödlök, selleri och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med persilja och servera med brynt smörvisp och grönkålschips.
  • Se recept arla.se.
Klart!

Ingredienser

Rödlök
½
Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Rotselleri
200 g
Gröna kardemummakapslar
8
2 msk
Torkade röda linser
2 dl
Grönsaksbuljong
2½ dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt och peppar
Plockad bladpersilja
1 dl
Inkluderad
Grönkålschips
30 min
Grönkålschips
(56)