Röd linssallad med kardemumma och brynt smörvisp

Röd linssallad med kardemumma och brynt smörvisp

Betyg

(0 st)

Läcker linssallad på röda linser, rotselleri, kardemumma och färsk bladpersilja. Servera salladen tillsammans med brynt smörvisp och krispiga grönkålschips.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ rödlökar
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g rotselleri
  • 8 gröna kardemummakapslar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl röda linser
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1 dl plockad bladpersilja

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och skär rotsellerin i ½ cm tärningar. Fräs schalottenlök, vitlök och kardemumma i smöret i en kastrull. Tillsätt linser och buljong och sjud försiktigt tills linserna är mjuka med en kärna i mitten. Dra av från värmen och låt linserna svalna. Koka sellerin mjuk i saltat vatten och sila av. Sila av eventuell vätska från linserna. Blanda linserna med rödlök, selleri och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja och servera med brynt smörvisp och grönkålschips. Se recept arla.se

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem