Risonipaella med saffran

45 min Buffé Huvudrätt
Risonipaella med saffran

Den här goda vegetariska risonipaellan med chiliost är en lyxig vardagsrätt men passar även till fest. Här har vi bytt ur det klassiska riset mot snabblagad risoni. Servera gärna med citronklyftor.

Ingredienser

Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Broccoli
½
Paprika
1
150 g
Sötmandel
1 dl
Bladpersilja
1 kruka
2 msk
Tomatpuré
½ dl
Vitt vin eller matlagningsvin
2 dl
Saffran
½ g
Vatten
12 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Risoni
4 dl
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Skala och skiva lök och vitlök. Skiva broccolin tunt, gärna på en mandolin. Tärna paprikan. Tärna osten, hacka mandeln och persiljan.
  • Smält smör i en stor stek- eller wokpanna. Fräs lök, vitlök och paprika på medelvärme 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och vin. Låt koka 2-3 min. Rör ner saffran, vatten, smulad buljong och risoni.
  • Låt sjuda ca 8 min under lock eller tills pastan är mjuk. Rör om då och då. Tillsätt broccoli och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa risonipaellan med mandel, ost och persilja.
Klart!

Näringsvärden

Energi:

700 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 76 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/risonipaella-med-saffran/