Risonipaella med saffran

Risonipaella med saffran

45 min Buffé Huvudrätt
Den här goda vegetariska risonipaellan med chiliost är en lyxig vardagsrätt men passar även till fest. Här har vi bytt ur det klassiska riset mot snabblagad risoni. Servera gärna med citronklyftor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/risonipaella-med-saffran/

Gör så här

  • Skala och skiva lök och vitlök. Skiva broccolin tunt, gärna på en mandolin. Tärna paprikan. Tärna osten, hacka mandeln och persiljan.
  • Smält smör i en stor stek- eller wokpanna. Fräs lök, vitlök och paprika på medelvärme 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och vin. Låt koka 2-3 min. Rör ner saffran, buljong och risoni.
  • Låt sjuda ca 8 min under lock eller tills pastan är mjuk. Rör om då och då. Tillsätt broccoli och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa risonipaellan med mandel, ost och persilja.
Klart!
Energi:

700 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 76 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Risoni
4 dl
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Broccoli
½
Paprika
1
Castello® Chiliost hårdost
150 g
Sötmandel
1 dl
Bladpersilja
1 kruka
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Tomatpuré
½ dl
Vitt vin eller matlagningsvin
2 dl
Saffran
½ g
Grönsaksbuljong
12 dl
Salt och svartpeppar