Risoni med krämiga grönsaker

25 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Risoni med krämiga grönsaker

Risoni, små pastagryn som liknar ris, blir här en krämig och smakrik rätt tillsammans med morötter, purjolök och en mild ost- och crème fraiche-sås. Toppad med cashewnötter blir det både krispigt och gott – perfekt till vardagsmiddag.

Ingredienser

Morot
250 g
Risoni
2 dl
Grönsaksbuljong
1 liter
Vitlöksklyftor
2
Purjolökar
2
1 msk
2 dl
2 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Cashewnötter
1 dl

Gör så här

  • Skala morötterna och skär dem i små bitar. Koka morötterna tillsammans med risoni i grönsaksbuljongen i ca 10 min tills de är mjuka.
  • Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken.
  • Fräs vitlök och purjolök i smör i en stekpanna tills de mjuknar och doftar.
  • Häll av buljongen från morötter och risoni. Blanda ner den frästa löken, ost och crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Strö över cashewnötterna och servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

408 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,5 g
Protein: 19 % 19,1 g
Fett: 36 % 16,6 g
Kolhydrater: 45 % 45,2 g
https://www.arla.se/recept/risoni-med-kramiga-gronsaker/