Ris med cornflakes

Ris med cornflakes

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Cornflakes i botten av kastrullen gör att riset får en frasig, gyllengul yta. När man ångkokar riset på det här sättet blir det mycket luftigt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter. Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5-8 min och häll sedan av riset i en sil. Häll smör-&rapsolja och 1 dl vatten i botten på en teflonkastrull. Täck botten med cornflakes och häll i det avrunna riset, gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande. Sätt på lock och koka på medelvärme ca 30 min. Vänd upp riset med den gyllengula skorpan på ett stort fat.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem