Ris med cornflakes

Ris med cornflakes

45 min
Cornflakes i botten av kastrullen gör att riset får en frasig, gyllengul yta. När man ångkokar riset på det här sättet blir det mycket luftigt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ris-med-cornflakes/

Gör så här

  • Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter.
  • Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5-8 min och häll sedan av riset i en sil.
  • Häll smör-&rapsolja och 1 dl vatten i botten på en teflonkastrull.
  • Täck botten med cornflakes och häll i det avrunna riset, gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande.
  • Sätt på lock och koka på medelvärme ca 30 min.
  • Vänd upp riset med den gyllengula skorpan på ett stort fat.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Basmatiris
4 dl
Vatten
1½ liter
Salt
1½ tsk
3 msk
Cornflakes
2 dl