Rimmad torsk med kikärter och mandel
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fisken rimmas lätt och serveras med kikärtor, tomat och chorizo. Toppa med krispiga mandelspån.
Ingredienser
Rimmad torsk:
|
Torskrygg
|
600 g |
|---|---|
|
Vatten
|
9½ dl |
|
Salt
|
½ dl |
Kikärter:
|
Chorizo
|
150 g |
|---|---|
|
Hackad gul lök
|
½ dl |
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Kokta kikärter
|
375 g |
|
Malen kanel
|
½ tsk |
|
Krossade tomater
|
100 g |
|
Kycklingbuljong
|
2 dl |
|
Endiver, gärna röda
|
2 |
Till servering:
|
Plockad färsk timjan
|
½ dl |
|---|---|
|
Rostade mandelspån
|
¾ dl |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
483 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g |
| Protein: | 37 % | 44 g |
| Fett: | 44,7 % | 24,4 g |
| Kolhydrater: | 18,3 % | 21,8 g |