Rimmad torsk med kikärter och mandel
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Fisken rimmas lätt och serveras med kikärtor, tomat och chorizo. Toppa med krispiga mandelspån.
Ingredienser
Rimmad torsk:
| 
                                            
                                                Torskrygg
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 9½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ dl | 
Kikärter:
| 
                                            
                                                Chorizo
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Hackad gul lök
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Hackad vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Kokta kikärter
                                            
                                     | 375 g | 
| 
                                            
                                                Malen kanel
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Krossade tomater
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Kycklingbuljong
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Endiver, gärna röda
                                            
                                     | 2 | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Plockad färsk timjan
                                            
                                     | ½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rostade mandelspån
                                            
                                     | ¾ dl | 
| 2 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
483 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g | 
| Protein: | 37 % | 44 g | 
| Fett: | 44,7 % | 24,4 g | 
| Kolhydrater: | 18,3 % | 21,8 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    