Panerad torsk
40 min
Huvudrätt
•
Att panera sin egen fisk är inga konstigheter. Fisken ska först vändas i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd. Välj om du vill skära fisken i fiskpinnestorlek eller i portionsbitar. Den blir lika god hur du än väljer att göra!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
För extra krispig fisk, hetta upp olja i en kastrull till 180°. Fritera fisken tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Energi:
294 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 9 g |
Ingredienser
Torskrygg
|
500 g |
---|---|
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Panko
|
2 dl |
3 msk |