Panerad torsk
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Att panera sin egen fisk är inga konstigheter. Fisken ska först vändas i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd. Välj om du vill skära fisken i fiskpinnestorlek eller i portionsbitar. Den blir lika god hur du än väljer att göra!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Torskrygg
|
500 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
1 |
|
Panko
|
2 dl |
| 3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För extra krispig fisk, hetta upp olja i en kastrull till 180°. Fritera fisken tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Näringsvärden, per port
Energi:
315 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 35,3 % | 27,4 g |
| Fett: | 35,7 % | 12,7 g |
| Kolhydrater: | 29 % | 22,5 g |