Rimmad torsk med blomkål och mandel
                                
                                    6 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid: 1 tim
                                
                                    Förrätt
                        
                
                    •
                    
            
         
    Rimmad torsk ger sälta och ett fastare kött. Denna torsk serveras sedan rå i tunna skivor och toppas med blomkål och mandel på olika vis.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Torskrygg, i bit
                                            
                                     | 400 g | 
|---|
Rimlag:
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 liter | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 4 msk | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Dillfrön
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Skalad blomkål
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Finhackade schalottenlökar
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Skalade sötmandel
                                            
                                     | 2 dl | 
| 50 g | |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Vitvinsvinäger
                                            
                                     | 4 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Tunt skivad rödlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Krasse
                                            
                                     | ½ ask | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
För att få olika former på blomkålen kan duspara 2 stora buketter som skivas tunt på en mandolin. Använd en lagrad vitvinsvinäger för att få en rundare och mjukare syra. Skär ner blomkålens rot och använd i purén. Efter rimningen av torsken, plasta in och frys. Det är lättare att skära tunna skivor när torsken är lättfryst.
Näringsvärden, per port
Energi:
269 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g | 
| Protein: | 23,4 % | 15,5 g | 
| Fett: | 66 % | 20,1 g | 
| Kolhydrater: | 10,6 % | 7 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    