Rimmad torsk med blomkål och mandel
6 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Förrätt
•
Rimmad torsk ger sälta och ett fastare kött. Denna torsk serveras sedan rå i tunna skivor och toppas med blomkål och mandel på olika vis.
Ingredienser
|
Torskrygg, i bit
|
400 g |
|---|
Rimlag:
|
Vatten
|
1 liter |
|---|---|
|
Salt
|
4 msk |
|
Strösocker
|
2 tsk |
|
Dillfrön
|
2 tsk |
|
Skalad blomkål
|
600 g |
|---|---|
|
Finhackade schalottenlökar
|
3 |
|
Skalade sötmandel
|
2 dl |
| 50 g | |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Vitvinsvinäger
|
4 msk |
|
Salt och peppar
|
|
|
Tunt skivad rödlök
|
1 |
|
Olivolja
|
|
|
Krasse
|
½ ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För att få olika former på blomkålen kan duspara 2 stora buketter som skivas tunt på en mandolin. Använd en lagrad vitvinsvinäger för att få en rundare och mjukare syra. Skär ner blomkålens rot och använd i purén. Efter rimningen av torsken, plasta in och frys. Det är lättare att skära tunna skivor när torsken är lättfryst.
Näringsvärden, per port
Energi:
269 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 23,4 % | 15,5 g |
| Fett: | 66 % | 20,1 g |
| Kolhydrater: | 10,6 % | 7 g |