Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

60+ min Huvudrätt
Rimmad oxbringa är ett klassiskt långkok som här får sällskap av tillbehör med asiatisk prägel. Salladen kryddas med ingefära och såsen med wasabi.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rimmad-oxbringa-med-asiatiska-smaker/

Gör så här

  • Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker.
  • Skala morötterna. Skär dem och purjolöken i bitar. Kärna ur och hacka chilin.
  • Lägg morötter, lök, chili och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock ca 2 ½ tim.
  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm mjölken, rör ner den och smör och rör till ett mos. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Skala morötterna. Strimla dem, sockerärter och gari. Blanda med sesamolja och smaka av med salt och peppar.
  • Ta upp köttet och håll det varmt.
  • Sila buljongen. Blanda smetana och 3 dl buljong i en kastrull. Koka ihop utan lock ca 10 min. Smaksätt med wasabi och smaka ev av med salt.
  • Skiva köttet och servera med potatismoset, salladen och såsen.
Klart!
Energi:

900 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 60 g

Ingredienser

Rimmad oxbringa
700 g
Morot
150 g
Purjolök
½
Röd chili
1
Lagerblad
3
Potatismos:
Potatis
1 kg
2 dl
50 g
Salt
Cayennepeppar
½ krm
Sallad:
Morot
150 g
Sockerärter
125 g
Gari, inlagd ingefära
½ dl
Sesamolja
1 tsk
Salt och peppar
Sås:
2 dl
Wasabipasta
1 msk
Salt