Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Betyg

(0 st)

Rimmad oxbringa är ett klassiskt långkok som här får sällskap av tillbehör med asiatisk prägel. Salladen kryddas med ingefära och såsen med wasabi.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g rimmad oxbringa
  • 150 g morötter
  • ½ purjolök
  • 1 röd chili
  • 3 lagerblad

Potatismos:

Sallad:

  • 150 g morötter
  • 125 g sockerärter
  • ½ dl gari, inlagd ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och peppar

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. Skala morötterna. Skär dem och purjolöken i bitar. Kärna ur och hacka chilin. Lägg morötter, lök, chili och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock ca 2 ½ tim. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken, rör ner den och smör och rör till ett mos. Smaka av med salt och cayennepeppar. Skala morötterna. Strimla dem, sockerärter och gari. Blanda med sesamolja och smaka av med salt och peppar. Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen. Blanda smetana och 3 dl buljong i en kastrull. Koka ihop utan lock ca 10 min. Smaksätt med wasabi och smaka ev av med salt. Skiva köttet och servera med potatismoset, salladen och såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 900 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 60 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem