Rimmad oxbringa med asiatiska smaker
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Middag
•
Rimmad oxbringa är ett klassiskt långkok som här får sällskap av tillbehör med asiatisk prägel. Salladen kryddas med ingefära och såsen med wasabi.
Ingredienser
|
Rimmad oxbringa
|
700 g |
|---|---|
|
Morot
|
150 g |
|
Purjolök
|
½ |
|
Röd chili
|
1 |
|
Lagerblad
|
3 |
Potatismos:
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 dl | |
| 50 g | |
|
Salt
|
|
|
Cayennepeppar
|
½ krm |
Sallad:
|
Morot
|
150 g |
|---|---|
|
Sockerärter
|
125 g |
|
Gari, inlagd ingefära
|
½ dl |
|
Sesamolja
|
1 tsk |
|
Salt och peppar
|
Sås:
| 2 dl | |
|
Wasabipasta
|
1 msk |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
915 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,5 g |
| Protein: | 17,7 % | 39,9 g |
| Fett: | 59 % | 61 g |
| Kolhydrater: | 23,3 % | 52,5 g |