Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm

Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm

Betyg

(6 st)

Svenska & japanska smaker förenar sig i perfekt harmoni.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g rimmad lax i skivor

Rödkålssallad:

  • 1 äpple
  • 100 g rödkål
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 2 msk riven färsk pepparrot

Avokadokräm:

  • 1 avokado
  • 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • pressad saft av ½ citroner
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk wasabipasta
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur äpplet. Strimla äpple och rödkål mycket fint. Blanda det rivna med vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut laxskivorna och fördela rödkålssallad och hela persiljeblad. Strö över pepparrot. Rulla ihop laxskivorna. Dela varje rulle på mitten och ställ dem upp. Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokado, crème fraiche, citronsaft, honung och wasabi. Smaka av med salt. Servera avokadokrämen till laxrullarna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem