Ribollita – toscansk bönsoppa

Ribollita – toscansk bönsoppa

25 min
Huvudrätt
Går att frysa
Ribollita är en mustig och mättande soppa med både bönor och grönsaker. Pesto och krutonger lyfter smaken ytterligare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ribollita-toscansk-bonsoppa/

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot och selleri i cm-stora bitar.
  • Fräs allt i smör i en gryta tills löken mjuknat. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka ca 10 min med lock.
  • Tillsätt tomatsoppan och sjud ytterligare ca 5 min. Skölj bönorna och vänd ner i soppan. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa soppan med pesto, krutonger och basilika vid servering.
Klart!
Energi:

316 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
4
Morot
250 g
Rotselleri
150 g
2 msk
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
5 dl
Vita bönor, garna cannelinibönor
1 förp
Salt och svartpeppar
Till servering:
Pesto
4 msk
Krutonger
2 dl
Färsk basilika
1 kruka