Ribollita – toscansk bönsoppa
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Matlåda
Snabbmat
Frysbar
•
Ribollita är en mustig och mättande soppa med både bönor och grönsaker. Pesto och krutonger lyfter smaken ytterligare.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Morot
|
250 g |
|
Rotselleri
|
150 g |
| 2 msk | |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Kelda® Mustig tomatsoppa
|
5 dl |
|
Vita bönor, garna cannelinibönor
|
1 förp |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Pesto
|
4 msk |
|---|---|
|
Krutonger
|
2 dl |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
344 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,2 g |
| Protein: | 12,1 % | 10,2 g |
| Fett: | 49,4 % | 19,2 g |
| Kolhydrater: | 38,5 % | 32,6 g |