Ribollita – toscansk bönsoppa
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Snabbmat
Frysbar
•
&format=webp)
Ribollita är en mustig och mättande soppa med både bönor och grönsaker. Pesto och krutonger lyfter smaken ytterligare.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
4 |
Morot
|
250 g |
Rotselleri
|
150 g |
2 msk | |
Vatten
|
5 dl |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Kelda® Mustig tomatsoppa
|
5 dl |
Vita bönor, garna cannelinibönor
|
1 förp |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Pesto
|
4 msk |
---|---|
Krutonger
|
2 dl |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
344 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,2 g |
Protein: | 12,1 % | 10,2 g |
Fett: | 49,4 % | 19,2 g |
Kolhydrater: | 38,5 % | 32,6 g |

