Ribollita – toscansk bönsoppa

25 min Huvudrätt Snabbmat
Frysbar
Ribollita – toscansk bönsoppa

Ribollita är en mustig och mättande soppa med både bönor och grönsaker. Pesto och krutonger lyfter smaken ytterligare.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
4
Morot
250 g
Rotselleri
150 g
2 msk
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Kelda® Mustig tomatsoppa
5 dl
Vita bönor, garna cannelinibönor
1 förp
Salt och svartpeppar

Till servering:

Pesto
4 msk
Krutonger
2 dl
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot och selleri i cm-stora bitar.
  • Fräs allt i smör i en gryta tills löken mjuknat. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka ca 10 min med lock.
  • Tillsätt tomatsoppan och sjud ytterligare ca 5 min. Skölj bönorna och vänd ner i soppan. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa soppan med pesto, krutonger och basilika vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

316 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/ribollita-toscansk-bonsoppa/