Renskavsgryta med rosmarin

Renskavsgryta med rosmarin

Huvudrätt
Värmande gryta som får smak av färsk rosmarin. Servera gärna med potatispuré och lingon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Skär den frysta renskaven i små bitar.
  • Fräs renskav, lök och rosmarin i smör-&rapsolja. Salta och peppra. Tillsätt matlagningsgrädde och fond.
  • Låt koka ihop under omrörning ca 5 min.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Renskav
240 g
Gul lök
1
Hackad färsk rosmarin
1½ tsk
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
Viltfond
½ msk