Renskavsgryta med rosmarin

Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Renskavsgryta med rosmarin

Värmande gryta som får smak av färsk rosmarin. Servera gärna med potatispuré och lingon.

Ingredienser

Renskav
240 g
Gul lök
1
Hackad färsk rosmarin
1½ tsk
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
Viltfond
½ msk

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Skär den frysta renskaven i små bitar.
  • Fräs renskav, lök och rosmarin i smör-&rapsolja. Salta och peppra. Tillsätt matlagningsgrädde och fond.
  • Låt koka ihop under omrörning ca 5 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

200 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,4 g
Protein: 29,3 % 14,4 g
Fett: 62,4 % 14,1 g
Kolhydrater: 8,3 % 4,1 g
https://www.arla.se/recept/renskavsgryta-med-rosmarin/