Renskavsgryta

25 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frysbar
Renskavsgryta

En höstig renskavsgryta med kantareller, enbär och färsk timjan.

Ingredienser

Renskav, à 240 g
2 pkt
Kantareller
200 g
2 msk
4 dl
Vetemjöl
2 msk
Köttbuljong
1 tärning
Enbär, krossade
2
Kinesisk soja
1 msk
Vinbärsgelé eller saft
2 msk

Till servering:

Potatismos
Rårörda lingon
Färsk timjan, hackad
2 kvistar

Gör så här

  • Stek svampen i en stekgryta tills all vätska kokat in. Tillsätt smör-&rapsolja och fryst renskav. Stek skaven tills den får färg.
  • Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, enbär, soja och gelé. Häll såsen över köttet och sjud ca 5 min.
  • Servera med potatismos och rårörda lingon. Toppa med färsk timjan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

421 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,9 g
Protein: 28 % 29 g
Fett: 57,2 % 27,2 g
Kolhydrater: 14,8 % 15,3 g
https://www.arla.se/recept/renskavsgryta/