Renskavsgryta

25 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frysbar
Renskavsgryta

En höstig renskavsgryta med kantareller, enbär och färsk timjan.

Ingredienser

Renskav, à 240 g
2 pkt
Kantareller
200 g
2 msk
4 dl
Vetemjöl
2 msk
Köttbuljong
1 tärning
Enbär, krossade
2
Kinesisk soja
1 msk
Vinbärsgelé eller saft
2 msk

Till servering:

Potatismos
Rårörda lingon
Färsk timjan, hackad
2 kvistar

Gör så här

  • Stek svampen i en stekgryta tills all vätska kokat in. Tillsätt smör-&rapsolja och fryst renskav. Stek skaven tills den får färg.
  • Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, enbär, soja och gelé. Häll såsen över köttet och sjud ca 5 min.
  • Servera med potatismos och rårörda lingon. Toppa med färsk timjan.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/renskavsgryta/