Regnbågstårta
Nytt

Regnbågstårta

Efterrätt
Baka en tårta i regnbågens alla färger! Med denna regnbågstårta kommer du kunna imponera på stora liksom små. Baka bottnarna i fyra olika formar eller i flera omgångar. Låt de svalna helt innan du monterar ihop din regnbågstårta. Snåla inte med frostingen och toppa tårtan med färgglatt godis och strössel.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/regnbagstarta/

Gör så här

Tårtbottnar:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Smöra och bröa 4 runda formar, 15-18 cm i diameter. Det går även bra att baka bottnarna i omgångar.
  • Vispa smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggvitorna en i taget under vispning.
  • Blanda de torra ingredienserna. Sikta eller vänd försiktigt i hälften av de torra ingredienserna.
  • Blanda i mjölken och vänd i resten av de torra ingredienserna.
  • Dela upp smeten i 4 bunkar och färga i blå, grön, röd och gul.
  • Häll sedan över varje enskild smet i en bakform och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  • Känn med en sticka att det är klart. Låt bottnarna svalna.
Frosting:
  • Vispa smöret vitt och fluffigt.
  • Sikta i florsockret och vaniljsockret och vispa någon minut till.
  • Tillsätt färskosten och vispa tills frostingen är tjock och jämn.
  • Montera tårtan genom att bre på ett lager frosting på varje botten.
  • Lägg ihop bottnarna i rätt färgordning och toppa tårta med frostingen som blir över.
  • Garnera med strössel och färgglatt godis.
Klart!
Energi:

594 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Tårtbottnar:
230 g
Strösocker
4 dl
Äggvitor
6
Vaniljsocker
1 msk
Vetemjöl
6 dl
Salt
1 tsk
Bakpulver
3 tsk
3 dl
Blå hushållsfärg, gelfärg
Gröna hushållsfärg, gelfärg
Röda hushållsfärg, gelfärg
Gula hushållsfärg, gelfärg
Frosting:
100 g
Florsocker
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk
300 g
Topping:
Strössel
1 dl
Färgglatt godis