Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Betyg

(73 st)

Red velvet cupcakes är saftiga och vackert mörkröda cupcakes med chokladsmak. Med fräsch och god topping och söta bär på toppen, blir dessa cupcakes till kalasets höjdpunkt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Topping:

Förslag på garnering:

  • kryddsocker
  • jordgubbsströssel
  • hallon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Ställ 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner mjölk och hushållsfärg. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och salt och rör ner i smeten. Rör ihop vinäger och bakpulver och blanda ner i smeten när det börjar bubbla. Rör tills alla ingredienser är väl blandade. Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Topping: Vispa smetana, smör och vaniljsocker till en mjuk smet. Vispa ner florsockret lite i taget och fortsätt vispa till en jämn, slät och blank kräm. Spritsa eller klicka ut krämen på cupcakesen. Garnera med rött kryddsocker, jordgubbsströssel eller hallon.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem