Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

50 min
Mellanmål
Går att frysa
Red velvet cupcakes är saftiga och vackert mörkröda cupcakes med chokladsmak. Med fräsch och god topping och söta bär på toppen, blir dessa cupcakes till kalasets höjdpunkt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/red-velvet-cupcakes/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Ställ 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner mjölk och hushållsfärg.
  • Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och salt och rör ner i smeten.
  • Rör ihop vinäger och bakpulver och blanda ner i smeten när det börjar bubbla.
  • Rör tills alla ingredienser är väl blandade. Klicka ut smeten i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Topping: Vispa smetana, smör och vaniljsocker till en mjuk smet.
  • Vispa ner florsockret lite i taget och fortsätt vispa till en jämn, slät och blank kräm.
  • Spritsa eller klicka ut krämen på cupcakesen.
  • Garnera med rött kryddsocker, jordgubbsströssel eller hallon.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 21 g

Ingredienser

50 g
Strösocker
3 dl
Ägg
4
2½ dl
Röd hushållsfärg
2 msk
Vetemjöl
5 dl
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1½ msk
Salt
1 tsk
Äppelcidervinäger
2 tsk
Bakpulver
1½ tsk
Topping:
150 g
25 g
Vaniljsocker
½ tsk
Florsocker
2 dl
Förslag på garnering:
Rårörsocker
Jordgubbsströssel
Hallon