Cupcakes med kaffesmörkräm

Cupcakes med kaffesmörkräm

45 min Buffé Efterrätt
Bjud på maffiga och saftiga cupcakes toppade med fluffig kaffesmörkräm, kolasås och krispiga nötter. Försvinnande goda och imponerande snygga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cupcakes-med-kaffesmorkram/

Gör så här

Cupcake:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smör i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt mjölk.
  • Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vispa ner smörblandningen och ägg.
  • Fördela smeten i 12 muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Kaffesmörkräm:
  • Vispa smöret med elvisp tills det är fluffigt. Sikta ner florsockret, lite i taget. Tillsätt kall espresso och vipsa tills smeten är fluffig.
  • Spritsa eller bred ut smörkrämen på cupcakes. Strö över nötter och ringla över karamellsirap.
Klart!
Energi:

375 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 15 g

Ingredienser

125 g
1¼ dl
Vetemjöl
4 dl
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Ägg
2
Kaffesmörkräm:
250 g
Florsocker
6 dl
Kall espresso
1 dl
Topping:
Hackade nötter, t ex pekan eller hasselnöt
1 dl
Kolasås