Red velvet cake
Efterrätt
•
Red velvet cake är en otroligt saftig tårta som härstammar från den amerikanska södern. Red velvet betyder ju röd sammet.
Ingredienser
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Vetemjöl
|
3½ dl |
|
Bikarbonat
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Kakao
|
1 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Rapsolja
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Röd hushållsfärg
|
2 msk |
Marängfrosting:
|
Äggvitor
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
| 200 g |
Till garnering:
|
Blandade färska bär
|
1 liter |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
476 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 4,1 % | 4,8 g |
| Fett: | 43,1 % | 23,2 g |
| Kolhydrater: | 52,8 % | 61,9 g |