Ravioli med spenatricotta

Ravioli med spenatricotta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Hemmagjord färsk ravioli med krämig ricotta- och spenatfyllning. Den tar lite tid att göra men resultatet blir en riktig lyxpasta!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 6½ dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • ½ dl olivolja

Fyllning:

  • 1 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjöl, ägg och olja. Arbeta ihop till en fast, slät och kompakt deg. Forma degen till en boll, täck med plast och låt vila minst 1 tim i kyl. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper och rikligt med mjöl. Lägg gärna fuktigt hushållspapper över den kavlade degen så den inte torkar.

Fräs spenaten i smör-&rapsolja på medelvärme. Riv i vitlöken, salta och peppra. Låt svalna. Blanda spenaten med ricotta, äggula och muskot.

Stansa ut rundlar av pastadegen, ca 4x4 cm i diameter. Lägg på en klick spenatfyllning på hälften av alla rundlar. Toppa med resten av rundlarna och tryck till runt om med en gaffel. Koka raviolin i saltat vatten ca 5 min. Strö över lite riven mozzarella och svartpeppar. Servera gärna med tomatsås.

Näringsvärden, per port exkl tomatsås

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem