Ravioli med spenatricotta

Ravioli med spenatricotta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Hemmagjord färsk ravioli med krämig ricotta- och spenatfyllning. Den tar lite tid att göra men resultatet blir en riktig lyxpasta!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 6½ dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • ½ dl olivolja

Fyllning:

  • 1 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

Blanda mjöl, ägg och olja. Arbeta ihop till en fast, slät och kompakt deg. Forma degen till en boll, täck med plast och låt vila minst 1 tim i kyl. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper och rikligt med mjöl. Lägg gärna fuktigt hushållspapper över den kavlade degen så den inte torkar.

Fräs spenaten i smör-&rapsolja på medelvärme. Riv i vitlöken, salta och peppra. Låt svalna. Blanda spenaten med ricotta, äggula och muskot.

Stansa ut rundlar av pastadegen, ca 4x4 cm i diameter. Lägg på en klick spenatfyllning på hälften av alla rundlar. Toppa med resten av rundlarna och tryck till runt om med en gaffel. Koka raviolin i saltat vatten ca 5 min. Strö över lite riven mozzarella och svartpeppar. Servera gärna med tomatsås.

Näringsvärden, per port exkl tomatsås

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: