Ravioli med spenatricotta

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Ravioli med spenatricotta

Hemmagjord färsk ravioli med krämig ricotta- och spenatfyllning. Den tar lite tid att göra men resultatet blir en riktig lyxpasta!

Ingredienser

Durumvetemjöl
3 dl
Ägg
2
Äggula
1

Fyllning:

Fryst bladspenat
300 g
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Ricotta
250 g
Äggula
1
Citron, finrivet skal
1
Muskotnöt, färskriven
1 krm

Gör så här

Pasta:

  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen. Vispa ihop äggblandninen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.

Fyllning:

  • Fräs spenaten i smör på medelvärme. Riv i vitlöken, salta och peppra. Låt svalna. Blanda spenaten med ricotta, äggula, citronskal och muskot.

Ravioli:

  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en del i taget riktigt tunt, i pastamaskin eller med kavel. Stansa ut rundlar med stansring i önskad storlek. Den degen som blir över runt om är bara att kavla ut igen.
  • Spritsa ut fyllningen (ca 1 msk) i mitten på hälften av rundlarna och pensla kanterna med lite vatten. Toppa med resten av rundlarna och tryck till runt om med en gaffel
  • Koka upp saltat vatten. Koka pastan 2-3 min. Lyft sedan upp dem med hålslev.
  • Finriv osten. Bryn smöret i en rymlig stekpanna. Sleva ner lite pastavatten och koka upp. Vänd ner nykokt pasta och toppa med ost, finrivet citronskal och nymalen svartpeppar.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port exkl tomatsås

Energi:

675 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/ravioli-med-spenatricotta/