Ravioli med spenatricotta

Ravioli med spenatricotta

1 tim Huvudrätt
Hemmagjord färsk ravioli med krämig ricotta- och spenatfyllning. Den tar lite tid att göra men resultatet blir en riktig lyxpasta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ravioli-med-spenatricotta/

Gör så här

Pasta:
  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen. Vispa ihop äggblandninen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
Fyllning:
  • Fräs spenaten i smör på medelvärme. Riv i vitlöken, salta och peppra. Låt svalna. Blanda spenaten med ricotta, äggula, citronskal och muskot.
Ravioli:
  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en del i taget riktigt tunt, i pastamaskin eller med kavel. Stansa ut rundlar med stansring i önskad storlek. Den degen som blir över runt om är bara att kavla ut igen.
  • Spritsa ut fyllningen (ca 1 msk) i mitten på hälften av rundlarna och pensla kanterna med lite vatten. Toppa med resten av rundlarna och tryck till runt om med en gaffel
  • Koka upp saltat vatten. Koka pastan 2-3 min. Lyft sedan upp dem med hålslev.
  • Finriv osten. Bryn smöret i en rymlig stekpanna. Sleva ner lite pastavatten och koka upp. Vänd ner nykokt pasta och toppa med ost, finrivet citronskal och nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

675 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Durumvetemjöl
3 dl
Ägg
2
Äggula
1
Fyllning:
Fryst bladspenat
300 g
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Ricotta
250 g
Äggula
1
Citron, finrivet skal
1
Muskotnöt, färskriven
1 krm