Ravioli med spenatricotta
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Hemmagjord färsk ravioli med krämig ricotta- och spenatfyllning. Den tar lite tid att göra men resultatet blir en riktig lyxpasta!
Ingredienser
|
Durumvetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Äggula
|
1 |
Fyllning:
|
Fryst bladspenat
|
300 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
|
|
Ricotta
|
250 g |
|
Äggula
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Muskotnöt, färskriven
|
1 krm |
| 100 g | |
| 100 g | |
|
Svartpeppar
|
|
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
Gör så här
Pasta:
Fyllning:
Ravioli:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
695 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 15,5 % | 26,5 g |
| Fett: | 61,1 % | 48 g |
| Kolhydrater: | 23,4 % | 40,1 g |