Ravioli med spenat och ricotta samt citronsmör

Ravioli med spenat och ricotta samt citronsmör

60+ min Huvudrätt
Pasta är kul att göra själv. Bäst blir degen om man använder ett proteinrikt vetemjöl och låter den vila minst en halvtimme. Kavla sen ut degen tunt och fyll med en citrondoftande spenat och ostfyllning. Boun appetito!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ravioli-med-spenat-och-ricotta-samt-citronsmor/

Gör så här

Pasta:
  • Blanda mjöl, mannagryn, salt, ägg och äggulor i en stor bunke. Arbeta ihop degen och knåda den smidig ca 10 min.
  • Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
Fyllning:
  • Förväll spenaten i en stor stekpanna med lite vatten. Lägg i ett durkslag för att svalna och rinna av.
  • Krama ur vätskan och mixa spenaten med ricotta, ost, ägg, citronskal och muskot i en matberedare. Kör till en krämig smet.
  • Smaka av med salt och peppar. Lägg smeten i en spritspåse eller bunke och förvara kallt före användning.
Ravioli:
  • Dela pastadegen i 4 bitar. Kavla ut en del i taget med en pastamaskin till önskad tjocklek. Börja med att kavla tjockt och gå stegvis till den näst tunnaste tjockleken. Eller kavla så tunt som möjligt med en brödkavel.
  • Pensla med uppvispat ägg och spritsa eller klicka ut ca 1 msk av fyllningen med 5-6 cm mellanrum på halva degplattan.
  • Vik försiktigt över den andra halvan som ett lock. Skär i fyrkanter med kniv, sporre eller ravioliskärare.
  • Koka raviolin i omgångar i en stor kastrull med saltat vatten. Raviolin är klar när kuddarna flyter upp till ytan efter ca 1 min. Ta upp de färdiga kuddarna med en hålslev.
Citronsmör:
  • Värm smör, salvia, citronskal och chiliflakes i en stor stekpanna på låg värme. När smöret har smält, tillsätt raviolin och skeda över citronsmöret. Servera genast.
Klart!
Energi:

950 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 90 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Pasta:
Durumvetemjöl eller tipo "00" mjöl
340 g
Mannagryn eller semolina
150 g
Salt
1 tsk
Ägg
3
Äggulor
3
Ägg till pensling
1
Fyllning:
Färsk spenat
400 g
Ricotta eller kvarg
250 g
Riven parmesanost eller Svecia
100 g
Ägg
1
Citron
rivet skal av 1
Riven muskotnöt
1 krm
Salt och svartpeppar
Citronsmör:
100 g
Hackade salviablad
8
Citron
rivet skal av 1
Chili flakes
1 tsk