Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Huvudrätt
Pasta alla Norma är en siciliansk pastarätt med tomat och friterad aubergine. En klassisk pasta alla Norma toppas med lagrad ricotta, men vi använder smulad vitost. En lättlagad pasta med massa smak.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-alla-norma/

Gör så här

  • Skala och skiva vitlöken tunt. Hetta upp olivolja i en kastrull. Stek vitlöken på medelvärme några minuter utan att den tar färg.
  • Tillsätt tomater, chili flakes, salt och socker. Skölj ur tomatburkarna med lite vatten och häll ner i såsen. Låt såsen sjuda under tiden resten tillagas.
  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastakoket.
  • Tärna auberginen ca 1x1 cm stora bitar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek auberginen med rosmarin tills den fått fin färg och är helt genomlagad. Salta och låt auberginen rinna av på hushållspapper.
  • Koka pastan al dente. Blanda väl avrunnen pasta med tomatsås och aubergine. Smaka av med salt.
  • Toppa pasta alla Norma med smulad vitost och basilikablad. Servera direkt.
Klart!
Energi:

714 kcal

Fiber: 7 g
Protein: 22 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Pasta penne
360 g
Vitlöksklyftor
4
Olivolja
1 msk
Konserverade körsbärstomater
2 burkar
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Auberginer
2
Olivolja
Torkad rosmarin
1 tsk
150 g
Färsk basilika
1 kruka