Ravioli med spenat och ricotta samt citronsmör
1 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Pasta är kul att göra själv. Bäst blir degen om man använder ett proteinrikt vetemjöl och låter den vila minst en halvtimme. Kavla sen ut degen tunt och fyll med en citrondoftande spenat och ostfyllning. Boun appetito!
Ingredienser
Pasta:
Durumvetemjöl eller tipo "00" mjöl
|
340 g |
---|---|
Mannagryn eller semolina
|
150 g |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
3 |
Äggulor
|
3 |
Ägg till pensling
|
1 |
Fyllning:
Färsk spenat
|
400 g |
---|---|
Ricotta eller kvarg
|
250 g |
Riven parmesanost eller Svecia
|
100 g |
Ägg
|
1 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Riven muskotnöt
|
1 krm |
Salt och svartpeppar
|
Citronsmör:
100 g | |
Hackade salviablad
|
8 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Gör så här
Pasta:
Fyllning:
Ravioli:
Citronsmör:
Näringsvärden, per port
Energi:
950 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 90 g |
Fett: | 47 g |

