Caponata
Nytt

Caponata

35 min
Caponata är en siciliansk grönsaksröra som påminner mycket om ratatouille. Den består av aubergine, selleri, tomat, kapris och pinjenötter. Caponata är god att servera både varm och kall. Testa att servera den på rostat bröd med pesto, eller som tillbehör till fisk- eller kötträtter eller som sås till pasta.
https://www.arla.se/recept/caponata/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva selleri fint. Tärna tomater.
  • Hetta upp hälften av olivolja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och selleri tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, tomater, socker, vinäger, kapris och salt. Koka upp och låt sjuda ca 20 min.
  • Skär aubergine i cm-stora bitar. Hetta upp resterande olivolja i en rymlig stekpanna. Stek auberginen tills den blivit riktigt genomstekt och fått fin färg
  • Rör ner aubergine och pinjenötter i kastrullen. Koka upp och smaka eventuellt av med mer socker, vinäger och salt.
  • Rör ner pesto innan servering och garnera med basilkablad.
Klart!

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Blekselleri
2 stjälkar
Färska tomater
500 g
Olivolja
4 msk
Tomatpuré
2 msk
Strösocker
1 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Kapris
2 msk
Salt
1 tsk
Auberginer
2
Rostade pinjenötter
70 g
Färsk basilika
Pesto, till servering
1 dl
Inkluderad
Pesto
15 min
Pesto
(23)