Ratatouille
Tillbehör
•
Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra som blir godare ju längre den får stå på spisen. Gott tillsammans med en klick smetana och gremolata - Ratatouille passar som tillbehör till det allra mesta. Det här receptet görs på bland annat aubergine, zucchini och paprika.
Ingredienser
|
Aubergine, ca 275 g
|
1 |
|---|---|
|
Zucchini, ca 200g
|
1 |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Rosmarinkvist
|
1 |
|
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
|
Grönsaksbuljong
|
2½ dl |
Gremolata:
|
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
|---|---|
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
277 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,6 g |
| Protein: | 6,2 % | 4,2 g |
| Fett: | 69,8 % | 21,9 g |
| Kolhydrater: | 24 % | 16,4 g |