Räkstuvning

20 min Brunch Förrätt Lunch Tillbehör
Räkstuvning

Denna räkstuvning är smaksatt med färsk gräslök, citron och cayennepeppar. Den är enkel att göra, och du kan välja räkor efter plånbok. Här går det bra med tinade räkor eller fina färska handskalade. Fyll gärna en omelett med stuvningen, eller lägg den i tunna pannkakor så har du smarriga crêpes.

Ingredienser

Skalade räkor
300 g
25 g
Vetemjöl
1½ msk
3 dl
Fint skuren färsk gräslök
2 msk
Finhackad färsk dill
2 msk
Citron, finrivet skal och saft
½
Cayennepeppar
1 - 2 krm
Lökpulver
½ tsk
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Om du har räkor i lag, låt de rinna av väl i en sil.
  • Smält smör i en kastrull och pudra över mjöl. Vispa ner grädde, lite i taget. Låt sjuda under omrörning 4-5 min.
  • Vänd ner gräslök, dill, citron, caynnepeppar, lökpulver och räkor i stuvningen. Låt allt bli varmt.
  • Smaka av räkstuvningen med salt och nymalen svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

406 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15,5 % 15,5 g
Fett: 78,1 % 35,8 g
Kolhydrater: 6,4 % 6,4 g
https://www.arla.se/recept/rakstuvning/