Rårakor

Rårakor

Huvudrätt Förrätt Mellanmål
Krispiga rårakor kan toppas med flera olika godsaker. Om det är vardagsmiddag med bacon och lingon, till festligare tillfällen med krämig smetana, räkor och forellrom. Eller varför inte en smakrik vegetarisk råraka med ädelost, svamp och nötter. Stek dina rårakor i rikligt med smör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rarakor/

Gör så här

  • Smält 50 g av smöret. Tvätta potatisen och grovriv den. Blanda potatis med smör och salt.
  • Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Klicka ut potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så rårakan blir tunn. Stek på hög värme ca 2 min per sida. De ska få fin färg och bli krispiga.
  • Servera krispiga rårakor med smetana, räkor, finhackad lök, krasse och citron.
Klart!
Energi:

610 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 42 g

Ingredienser

ca 100 g
Potatis
1 kg
Salt
1 tsk
Till servering:
2 dl
Skalade räkor
100 g
Schalottenlök, finhackad
1
Smörgåskrasse
Citron, i klyftor
1