Räksallad med ost

Räksallad med ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

15 min

En lyxig räksallad med extra goda toppingar och en len dressing med smak av honung och citron.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skalade räkor
  • 300 g Arla® Svecia, tärnad Svecia® 28% SB
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • ½ gurka
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 4 kokta ägg
  • 200 g babyspenat
  • 1 kruka färsk dill

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till citrondressingen. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur och tärna avokadon. Skala och dela äggen. Skär gurkan i bitar. Halvera tomaterna. Blanda lök, avokado, gurka, tomat och ost med spenat, toppa med räkor, ägghalvor och plockad dill. Ringla över dressingen.

Tips:

Använd gärna en tesked och skeda ut avokadoköttet i lagom stora bitar direkt från skalet.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 805 kcal
  • Protein: 54 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag