Räksallad med ost

Räksallad med ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

15 min

En lyxig räksallad med extra goda toppingar och en len dressing med smak av honung och citron.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skalade räkor
  • 300 g Arla Köket® tärnad ost
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • ½ gurka
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 4 kokta ägg
  • 200 g babyspenat
  • 1 kruka färsk dill

Gör så här

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till citrondressingen. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur och tärna avokadon. Skala och dela äggen. Skär gurkan i bitar. Halvera tomaterna. Blanda lök, avokado, gurka, tomat och ost med spenat, toppa med räkor, ägghalvor och plockad dill. Ringla över dressingen.

Tips:

Använd gärna en tesked och skeda ut avokadoköttet i lagom stora bitar direkt från skalet.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 805 kcal
  • Protein: 54 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa: