Krämig äggsallad

Krämig äggsallad

30 min Buffé
Äggsallad är fantastiskt gott och ett trevligt alternativ när man tröttnat på ägghalvorna på sillbordet. Äggsallad är enkelt att göra och tacksamt att bjuda på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hårdkoka äggen och låt de kallna.
  • Skär av toppen på äggen med en vass kniv. Gröp ur innanmätet försiktigt så att äggskalet inte går sönder.
  • Hacka äggen och blanda med crème fraiche, senap, salt och det mesta av gräslöken.
  • Lägg tillbaka äggblandningen i skalen.
  • Toppa med räkor, rom och gräslök. Servera med brödkrutonger.
Klart!
Tips:

Löjrom kan bytas ut mot annan rom. Äggsalladen kan också serveras på bröd.

Energi:

185 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Extra stora ägg
4
½ dl
Dijonsenap
½ msk
Salt
2 krm
Finhackad färsk gräslök
2½ msk
Skalade räkor
100 g
Löjrom
80 g