Räkor i salladsknyte med wasabikräm

Räkor i salladsknyte med wasabikräm

Betyg

(179 st)

Vår svenska räkcocktail uppiffad med vassa japanska smaker. Räkorna marineras en kort stund i underbar dressing och alltihop serveras i vackra skålar av isbergssallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1½ msk gari, inlagd ingefära
  • ½ msk wasabipasta
  • 3 msk finhackad färsk gräslök
  • 5 dl salladsskott
  • 4 salladsblad

Dressing:

  • 1½ msk japansk soja
  • ½ msk vinäger t ex risvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till dressingen. Rör crème fraiche, ingefära, wasabi och gräslök till en slät crème. Blanda räkor och salladsskott med dressingen. Fyll salladsbladen med räkorna och toppa med crème fraiche.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem