Räksallad med Rhode Island

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Räksallad med Rhode Island

En riktigt generös lunchsallad där det är värt besväret att handskala räkorna!

Ingredienser

Räkor med skal
1 kg
Lök
1
Avokados
2
Gurka
½
Pressad citron
1 msk
Flingsalt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Blandad grönsallad
80 g
Dillvippor

Rhode Island-sås:

2 dl
Chilisås av ketchuptyp
½ dl
Sötstark senap
3 krm
Salt
1 krm

Gör så här

  • Skala räkorna. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked. Skär gurkan i bitar.
  • Blanda lök, avokado, gurka, citronsaft, salt och peppar. Rör ihop ingredienserna till såsen. Lägg salladen på ett stort fat.
  • Lägg på grönsakerna och toppa med räkor och dill. Servera med såsen.
Klart!

Räkor med skal kan bytas ut mot 400 g skalade räkor för fyra portioner.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

300 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/raksallad-med-rhode-island/