Räksallad med Rhode Island
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•

En riktigt generös lunchsallad där det är värt besväret att handskala räkorna!
Ingredienser
Räkor med skal
|
1 kg |
---|---|
Lök
|
1 |
Avokados
|
2 |
Gurka
|
½ |
Pressad citron
|
1 msk |
Flingsalt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Blandad grönsallad
|
80 g |
Dillvippor
|
Rhode Island-sås:
2 dl | |
Chilisås av ketchuptyp
|
½ dl |
Sötstark senap
|
3 krm |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Räkor med skal kan bytas ut mot 400 g skalade räkor för fyra portioner.
Näringsvärden, per port
Energi:
408 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,9 g |
Protein: | 47,6 % | 47,9 g |
Fett: | 43,6 % | 20,1 g |
Kolhydrater: | 8,8 % | 8,8 g |

