Räksallad med grön örtdressing

Räksallad med grön örtdressing

Betyg

(8 st)

Örterna i dressingen och särskilt myntan passar utmärkt ihop med räkor. För extra lyx, använd färska räkor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g räkor med skal
  • 4 kokta ägg
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 knippe rädisor
  • 1 liter blandad grönsallad

Örtdressing:

  • 2 dl grovt hackade färska blandade örter t ex, basilika, rosmarin, rucola, mynta
  • ½ tsk dijonsenap
  • 1 dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med dressingen. Koka örterna 1 min i vatten. Spola i kallt vatten och torka dem på hushållspapper. Mixa örterna med senap och smör-&rapsolja till en grön sås. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt. Skala räkor och ägg. Skär äggen i klyftor. Koka sugar snaps i lättsaltat vatten 1–2 min. Kyl genast i kallt vatten. Skiva rädisorna. Varva ingredienserna till salladen på fat eller i en skål. Toppa med räkor och ägg. Servera med dressingen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem