Räksallad med grön örtdressing
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Örterna i dressingen och särskilt myntan passar utmärkt ihop med räkor. För extra lyx, använd färska räkor.
Ingredienser
|
Räkor med skal
|
700 g |
|---|---|
|
Kokta ägg
|
4 |
|
Sugarsnaps
|
150 g |
|
Rädisor
|
1 knippe |
|
Blandad grönsallad
|
1 liter |
Örtdressing:
|
Grovt hackade färska blandade örter t ex, basilika, rosmarin, rucola, mynta
|
2 dl |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
½ tsk |
| 1 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
405 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 39,9 % | 39,7 g |
| Fett: | 55,9 % | 25,6 g |
| Kolhydrater: | 4,2 % | 4,2 g |