Rabarbertarte

Rabarbertarte

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(72 st)

Frisk fyllning och kardemumma ger tarten karaktär. Prova gärna med andra frukter och bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

Fyllning

Till servering

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, salt, socker och smör en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med låg löstagbar kant. ca 30 cm i diameter. Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar och blanda med socker, majsstärkelse och kardemumma. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Blanda kvarg och socker och bred ut i pajskalet. Fördela rabarberblandningen jämnt på kvargen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt tarten kallna och servera med vispad grädde eller glass.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem