Rabarbertårta

Rabarbertårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(158 st)

Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa
  • florsocker

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.

Skriv ut

Källa: