Rabarbermoussetårta

Rabarbermoussetårta

Betyg

(145 st)

Ljuvlig rabarbermousse på en botten av mandelmassa och kokos. En fantastiskt god tårta som är perfekt till festen eftersom den går att förbereda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Tårtbotten:

Fyllning:

Garnering:

  • hallon eller jordgubbar
  • färsk mynta
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg och äggvitor till tårtbotten i en bunke. Riv mandelmassan grovt och blanda ned. Tillsätt hälften av kokosen. Smörj en rund form med löstagbar kant och bröa med resterande kokos. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna helt. Ta ur kakan och diska formen. Klä den med plastfolie och lägg tillbaka kakan.

Koka rabarber, socker och vaniljpulver till en kompott, ca 10 min. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Mixa rabarbern om den är trådig. Rör ner gelatinbladen i den varma kompotten, låt svalna något. Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa ihop färskost, äggulor och florsocker. Blanda ned rabarberkompotten i smeten och vänd sist ned grädden. Häll smeten på tårtbotten i formen. Frys i minst 4 tim. Låt tårtan stå i rumstemperatur 1 tim innan servering. Garnera med bär, mynta och florsocker.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem