Kladdkaka med mynta och rabarber

Kladdkaka med mynta och rabarber

Betyg

(65 st)

Härligt kladdig kladdkaka med rabarberkompott i smeten och en frisk ton av mynta. Annorlunda och smakfull kladdkaka!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Rabarberkompott:

  • 1 dl rabarber i bitar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk hackad färsk mynta

Till garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kompotten. Koka rabarber, honung och socker till en kompott, ca 5 min. Låt svalna. Rör ner myntan. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med grädde, mynta och rabarber vid servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem