Glasstårta med rabarbersmak

Glasstårta med rabarbersmak

Betyg

(30 st)

Glasstårta med frasig, söt botten och friskt inre. Tårtan passar för alla tillfällen och kan, vackert dekorerad, trona på vilket festbord som helst!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Till garnering:

  • obesprutade rosa rosenblad

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp saften och lägg i rabarberbitarna. Koa 2-3 min. Låt kallna. Vispa grädden i en bunke. Rör ner florsocker, kvarg och rabarber. Lägg en marängbotten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred på hälften av smeten, men inte ända ut i kanterna. Lägg på den andra botten och bred på resten av smeten. Låt stå i frys minst 5 tim. Ställ tårtan i kyl ca 30 min före servering. Hyvla chokladspån från chokladkakans sida. Garnera tårtan med chokladspån och rosenblad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem