Glasstårta med rabarbersmak

Glasstårta med rabarbersmak

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Glasstårta med frasig, söt botten och friskt inre. Tårtan passar för alla tillfällen och kan, vackert dekorerad, trona på vilket festbord som helst!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Till garnering:

  • obesprutade rosa rosenblad

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp saften och lägg i rabarberbitarna. Koa 2-3 min. Låt kallna. Vispa grädden i en bunke. Rör ner florsocker, kvarg och rabarber. Lägg en marängbotten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred på hälften av smeten, men inte ända ut i kanterna. Lägg på den andra botten och bred på resten av smeten. Låt stå i frys minst 5 tim. Ställ tårtan i kyl ca 30 min före servering. Hyvla chokladspån från chokladkakans sida. Garnera tårtan med chokladspån och rosenblad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem