Rabarbertårta

Frysbar
Rabarbertårta

Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.

Ingredienser

100 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk
Rabarber
100 g
Potatismjöl
1 tsk
Mandelmassa
100 g
Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör i socker, ägg, mjöl och bakpulver.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
  • Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjöl. Lägg dem på smeten.
  • Grovriv mandelmassan och strö över.
  • Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

208 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1 g
Protein: 5,5 % 2,8 g
Fett: 41,7 % 9,8 g
Kolhydrater: 52,8 % 27 g
https://www.arla.se/recept/rabarbertarta/