Rabarbersmulpaj
35 min
•
Arbetstid: 15 min
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
Rabarbersmulpaj är en riktigt somrig fikafavorit. Havregrynen i smuldegen gör pajen extra krispig. Prova gärna att byta ut hälften av rabarbern mot färska jordgubbar. Oemotståndligt gott!
Ingredienser
|
Rabarber
|
400 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
Smuldeg:
|
Havregryn
|
1½ dl |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Strösocker
|
¾ dl |
| 125 g |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
513 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 3,8 % | 4,8 g |
| Fett: | 45,5 % | 26,4 g |
| Kolhydrater: | 50,7 % | 64,1 g |