Rabarbersmulpaj

35 min
Arbetstid: 15 min
Fika Mellanmål
Frysbar
Rabarbersmulpaj

Rabarbersmulpaj är en riktigt somrig fikafavorit. Havregrynen i smuldegen gör pajen extra krispig. Prova gärna att byta ut hälften av rabarbern mot färska jordgubbar. Oemotståndligt gott!

Ingredienser

Rabarber
400 g
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Potatismjöl
1 msk

Smuldeg:

Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
Strösocker
¾ dl
125 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg i en skål och blanda med socker, vanilj och potatismjöl. Lägg rabarbern i en smord pajform.
  • Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Fördela smuldegen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Servera med vaniljsås.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

513 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,6 g
Protein: 3,8 % 4,8 g
Fett: 45,5 % 26,4 g
Kolhydrater: 50,7 % 64,1 g
https://www.arla.se/recept/rabarbersmulpaj/