Rabarbergalette
Buffé
Efterrätt
•
&format=webp)
Galette är en paj bakad utan pajform. Denna rabarbergalette är blir extra vacker när rabarberna läggs i ett snyggt mönster, men smaken är exakt lika underbar hur du än väljer att lägga dina rabarber. Njut din nybakade rabarbergalette med lättvispad grädde. Ett underbart inslag på fikabordet.
Ingredienser
200 g | |
Mandelmjöl (ca. 100 g)
|
3 dl |
Vetemjöl (ca. 225 g)
|
4 dl |
Strösocker (ca. 75 g)
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Fyllning:
Strösocker (ca. ¾ dl)
|
50 g |
---|---|
Mandelmjöl (ca. 25 g)
|
½ dl |
Majsstärkelse (ca. 25 g)
|
½ dl |
Rensade rabarber
|
ca 400 g |
Ägg
|
1 |
Rårörsocker
|
3 msk |
Sockerlag:
Vatten
|
½ dl |
---|---|
Strösocker (ca. ¾ dl)
|
½ dl |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Deg:
Fyllning:
Sockerlag:

