Rabarberpaj med maräng
45 min
Efterrätt
•
Den syrliga rabarbern är ljuvligt god under ett mjukt marängtäcke. Du kan även göra pajen med fryst rabarber om du blir sugen när det inte är säsong för färsk.
Ingredienser
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
|
Rabarber
|
500 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
ev 1 msk |
Maräng:
|
Äggvitor
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
Gör så här
Pajdeg:
Fyllning:
Maräng:
Markera receptet som tillagat
Det går bra att använda en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Näringsvärden, per bit
Energi:
242 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 4 % | 2,4 g |
| Fett: | 39,1 % | 10,7 g |
| Kolhydrater: | 56,9 % | 33,8 g |