Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde

Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde

Betyg

(0 st)

En ljuvlig kompott på sötsyrliga rabarber som toppas med knapriga hasselnötssmulor och en klick grädde med färsk vanilj.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Hasselnötstopping:

  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 2 msk rårörsocker
  • ½ msk vatten
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk strösocker
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl cornflakes

Rabarberkompott:

  • 250 g rabarber
  • ½ dl syltsocker

Vaniljgrädde:

  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • ½ vaniljstänger

Gör så här:

Gör så här:

Mixa hasselnötsmjöl, råsocker och vatten till en jämn smet i en matberedare. Grovhacka hasselnötterna. Stek hasselnötter, socker och hasselnötsmassan i smör i en stekpanna på medelvärme, ca 5 min. Tillsätt cornflakes, häll på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna. Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Koka upp rabarbern med syltsockret och låt sjuda ca 10 min, låt svalna. Vispa grädden lätt. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och blanda med grädden. Fördela kompotten i portionsskålar, toppa med hasselnötstoppingen och servera med vaniljgrädden.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem