Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde
40 min
•
En ljuvlig kompott på sötsyrliga rabarber som toppas med knapriga hasselnötssmulor och en klick grädde med färsk vanilj.
Ingredienser
Hasselnötstopping:
|
Hasselnötsmjöl
|
1 dl |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
2 msk |
|
Vatten
|
½ msk |
|
Hasselnötter
|
1 dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
| 50 g | |
|
Cornflakes
|
½ dl |
Rabarberkompott:
|
Rabarber
|
250 g |
|---|---|
|
Syltsocker
|
½ dl |
Vaniljgrädde:
| 1½ dl | |
|
Vaniljstång
|
½ |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
501 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 3,9 % | 4,8 g |
| Fett: | 74,8 % | 42,4 g |
| Kolhydrater: | 21,3 % | 26,2 g |