Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde
40 min
Efterrätt
•

En ljuvlig kompott på sötsyrliga rabarber som toppas med knapriga hasselnötssmulor och en klick grädde med färsk vanilj.
Ingredienser
Hasselnötstopping:
Hasselnötsmjöl
|
1 dl |
---|---|
Rårörsocker
|
2 msk |
Vatten
|
½ msk |
Hasselnötter
|
1 dl |
Strösocker
|
2 msk |
50 g | |
Cornflakes
|
½ dl |
Rabarberkompott:
Rabarber
|
250 g |
---|---|
Syltsocker
|
½ dl |
Vaniljgrädde:
1½ dl | |
Vaniljstång
|
½ |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
520 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 42 g |

