Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde

40 min Efterrätt
Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde

En ljuvlig kompott på sötsyrliga rabarber som toppas med knapriga hasselnötssmulor och en klick grädde med färsk vanilj.

Ingredienser

Hasselnötstopping:

Hasselnötsmjöl
1 dl
Rårörsocker
2 msk
Vatten
½ msk
Hasselnötter
1 dl
Strösocker
2 msk
50 g
Cornflakes
½ dl

Rabarberkompott:

Rabarber
250 g
Syltsocker
½ dl

Vaniljgrädde:

1½ dl
Vaniljstång
½

Gör så här

  • Mixa hasselnötsmjöl, råsocker och vatten till en jämn smet i en matberedare. Grovhacka hasselnötterna.
  • Stek hasselnötter, socker och hasselnötsmassan i smör i en stekpanna på medelvärme, ca 5 min.
  • Tillsätt cornflakes, häll på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
  • Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Koka upp rabarbern med syltsockret och låt sjuda ca 10 min, låt svalna.
  • Vispa grädden lätt.
  • Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och blanda med grädden.
  • Fördela kompotten i portionsskålar, toppa med hasselnötstoppingen och servera med vaniljgrädden.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkompott-med-hasselnotstopping-och-vaniljgradde/