Rabarbergalette
Buffé
Efterrätt
•
Galette är en paj bakad utan pajform. Denna rabarbergalette är blir extra vacker när rabarberna läggs i ett snyggt mönster, men smaken är exakt lika underbar hur du än väljer att lägga dina rabarber. Njut din nybakade rabarbergalette med lättvispad grädde. Ett underbart inslag på fikabordet.
Ingredienser
| 200 g | |
|
Mandelmjöl (ca. 100 g)
|
3 dl |
|
Vetemjöl (ca. 225 g)
|
4 dl |
|
Strösocker (ca. 75 g)
|
1 dl |
|
Ägg
|
1 |
Fyllning:
|
Strösocker (ca. ¾ dl)
|
50 g |
|---|---|
|
Mandelmjöl (ca. 25 g)
|
½ dl |
|
Majsstärkelse (ca. 25 g)
|
½ dl |
|
Rensade rabarber
|
ca 400 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Rårörsocker
|
3 msk |
Sockerlag:
|
Vatten
|
½ dl |
|---|---|
|
Strösocker (ca. ¾ dl)
|
½ dl |
Till servering:
| 3 dl |
Gör så här
Deg:
Fyllning:
Sockerlag:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
433 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 5,4 % | 5,8 g |
| Fett: | 62,4 % | 30,5 g |
| Kolhydrater: | 32,2 % | 34,3 g |