Rabarberbullar
2 tim
Fika
Frysbar
•
Syrlig rabarber smakar fint i en bulle med mycket kardemumma och mandelmassa. Pensla med ägg och toppa med mandelspån innan bullarna sätts in i ugnen.
Ingredienser
Deg:
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 5 dl | |
| 150 g | |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vetemjöl special
|
14 dl |
Rabarberkompott:
|
Rabarber
|
450 g |
|---|---|
|
Syltsocker
|
½ dl |
Fyllning:
| 200 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Mandelmassa
|
200 g |
|
Ägg, till pensling
|
1 |
|---|---|
|
Mandelspån
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
334 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 7,6 % | 6,2 g |
| Fett: | 45,1 % | 17 g |
| Kolhydrater: | 47,3 % | 38,9 g |