Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma

45 min Dessert Efterrätt
Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma

Sagolik dessert med rabarber toppad med en söt chokladsås som balanserar den lite syrliga rabarbern och friska jordgubbar. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.

Ingredienser

Rabarber
200 g
Jordgubbar
200 g
Rårörsocker
3 msk
Finstrimlad färsk mynta
1 msk

Chokladsås:

1 dl
Vit choklad
100 g
½ dl
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk

Gör så här

  • Skala och skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor. Strö över socker och mynta och rör om. Låt marinera minst 15 min.
  • Ansa och skär jordgubbarna i klyftor och blanda med rabarbern.
  • Hacka chokladen fint. Koka upp mjölken, tillsätt chokladen och rör tills den smält.
  • Tillsätt crème fraiche och rör till en jämn smet. Låt kallna.
  • Lägg rabarberblandningen på tallrikar, ringla över chokladsås och toppa med kardemummakärnor.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/rabarber-och-jordgubbar-med-vit-chokladsas-och-kardemumma/