Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma
45 min
Dessert
Efterrätt
•
Sagolik dessert med rabarber toppad med en söt chokladsås som balanserar den lite syrliga rabarbern och friska jordgubbar. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
|
Rabarber
|
200 g |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
200 g |
|
Rårörsocker
|
3 msk |
|
Finstrimlad färsk mynta
|
1 msk |
Chokladsås:
| 1 dl | |
|
Vit choklad
|
100 g |
| ½ dl |
|
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
264 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 4,9 % | 3,2 g |
| Fett: | 51,6 % | 15,4 g |
| Kolhydrater: | 43,5 % | 28,3 g |