Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma
                                
                                     45 min
                                
                                    Dessert
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Sagolik dessert med rabarber toppad med en söt chokladsås som balanserar den lite syrliga rabarbern och friska jordgubbar. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Rabarber
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Jordgubbar
                                            
                                     | 200 g | 
| 
                                            
                                                Rårörsocker
                                            
                                     | 3 msk | 
| 
                                            
                                                Finstrimlad färsk mynta
                                            
                                     | 1 msk | 
Chokladsås:
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Vit choklad
                                            
                                     | 100 g | 
| ½ dl | 
| 
                                            
                                                Mortlade kardemummakärnor
                                            
                                     | 1 tsk | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
264 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g | 
| Protein: | 4,9 % | 3,2 g | 
| Fett: | 51,6 % | 15,4 g | 
| Kolhydrater: | 43,5 % | 28,3 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    