Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma
45 min
Dessert
Efterrätt
•

Sagolik dessert med rabarber toppad med en söt chokladsås som balanserar den lite syrliga rabarbern och friska jordgubbar. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
Rabarber
|
200 g |
---|---|
Jordgubbar
|
200 g |
Rårörsocker
|
3 msk |
Finstrimlad färsk mynta
|
1 msk |
Chokladsås:
1 dl | |
Vit choklad
|
100 g |
½ dl |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
265 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 15 g |

