Qatayeff

Qatayeff

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

10 min

Qatayef är en pannkaksliknande efterrätt från Mellanöstern, här fyller vi dem med kräm och pistagenötter och ringlar söt sirap över innan servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Qatayef

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk torrjäst
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 4 dl ljummet vatten

Sirap:

  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 cl citronsaft
  • 1 msk rosenvatten

Fyllning:

  • 1 dl hackade pistagenötter

Gör så här

Gör så här

Qatayef:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt 3 dl vatten och vispa smeten klumpfri. Vispa ner resten av vattnet. Låt stå i smeten stå i rumstemperatur 10 min och sedan 1 tim i kyl.
  2. Gör under tiden sirapen och fyllningen.

Sirap:

  1. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme ca 7 min. Rör om då och då.
  2. Ta från värmen och rör ner rosenvatten. Låt kallna i rumstemperatur.

Fyllning:

  1. Rör ihop puck creamy, mjölk och majsmjöl i en kastrull. Koka upp och koka på medelvärme under omrörning tills det tjocknar, 5-8 min.
  2. Smaksätt med rosenvattnet och låt kallna.

Stekning och montering:

  1. Rör om smeten. Hetta upp en stekpanna och klicka ner ca ½ dl smet i pannan. Stek ca 15 sek på en sida. Plätten är klar när den är torr på ovansida
  2. Fortsätt steka en plätt i taget. Lägg över på bakplåtspapper och låt svalna, gärna övertäckta så de hålls mjuka.
  3. Lägg ca 1 tsk av fyllningen på varje plätt. Stäng igen dem. Doppa dem i nötter och ringla över sirap.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag